Amo cucinare

Ericca Italian Cookbook



erisekk@seznam.cz

PASTA - Těstoviny

Pasta patří v Itálii mezi nejpolulárnější a nejoblíbenější zem "jídla". I já miluji Itálii.

Víno, těstoviny, pesto, bazalka, pizza, sýry.

Má velice oblíbená kuchyně. Co je na ní tak zajímavé? Co je pro ni typické?

PASTA  je jich známo více než 400 různých druhů. Mimo jiné například špagety, tortellini, ravioli, tagliatelle, farfalle, lasagne, manate, fusilli a mnoho dalších.

Mezi další kvalitní a chutné potraviny patří sušené šunky prosciutto, parmská šunka nebo mortadela a sýry, jako je parmazán, gorgonzola, fontina nebo mozzarella.
Výborné jsou různé saláty ochucené olivovým olejem nebo balzamikovým octem.

Z mas se často používá maso telecí a kuřecí, výborné jsou různé ryby nebo plody moře.

Polévky bývají často rybí nebo zeleninové a jejich konzumace se samozřejmě snižuje s teplejším podnebím od severu k jihu. Příkladem může být polévka acquacotta, která pochází z Toskánska.